Onze Club   

Duiken is een fantastische sport waarbij een nieuwe wereld opengaat. Hierbij is een goede opleiding onontbeerlijk, zodat de duiksport in alle veiligheid kan worden uitgeoefend.

Centraal binnen onze duikschool / duikclub staat het duiken. Iedereen met een duikbrevet is welkom om met ons mee te duiken, anderen kunnen hun opleiding bij ons aanvangen.

Onze duikschool beschikt over gemotiveerde lesgevers die op een enthousiaste manier technieken en attitudes overbrengen. Deze lesgevers zijn er niet alleen in het zwembad, ook tijdens de wekelijkse openwaterduiken zorgen zij voor een degelijke begeleiding/opleiding.

Daarnaast hechten wij ook veel belang aan het sociale aspect. Duikteam Medusa wil een gastvrije duikschool / duikclub zijn, waarbij iedereen zich welkom voelt. Bij ons eindigt een duik niet bij het verlaten van het water, integendeel, gezellig napraten aan de waterkant met een natje en een droogje hoort er altijd bij.

Regelmatig zijn er ook een aantal andere activiteiten waar het gezellig samenzijn met leden, familie en vrienden primeert.

De duikkalender

Jaarlijks wordt een duikkalender opgesteld met vanaf maart tot november. Wekelijks wordt een clubduik georganiseerd. De duikplaatsen worden gekozen in functie van het onderwaterleven en de periode van het jaar. Hierdoor worden ongeveer 25 verschillende duikplaatsen per jaar bezocht waardoor je een ideaal beeld hebt van het onderwaterleven in binnen- en buitenland.

De vijdagduiken

Wekelijks verzamelen we op vrijdagavond voor een ontspannen duikje aan de Blaarmeersen te Gent. Het is een gezellig samenzijn waarbij een relax duikje gecombineerd wordt met een hapje en een drankje achteraf. Tevens is het een ideaal moment om te oefenen voor proeven en duikleidingen.

Het familiale aspect

Doordat we veel aandacht besteden aan het sociale aspect zijn alle leden van de club als het ware familie. De naduikse activiteiten worden soms georganiseerd door de club maar evenveel keer worden er spontaan wat drank en versnaperingen naar de waterkant meegebracht door de leden.

Actieve duikers

De harde kern van onze leden duiken wekelijks, jaar in, jaar uit. Enkelen slagen erin om 150 duiken per jaar te doen. Dat deze mensen een schat aan kennis en kunde kunnen delen staat vast. Deze mensen staan ook in voor het duikonderricht zodat de kwaliteit van je opleiding verzekerd is.